Wobine Bosch

  De Nederlandse kostuumontwerper en performer Wobine Bosch begon haar carrière als danser. Zij studeerde aan de Opleiding Moderne Theaterdans (AHK, Amsterdam). Na haar diploma 1993 ontving zij een beurs waarmee zij haar studie vervolgde aan Cunningham Studio, New York.
  Zij werkte als freelance danseres parallel in Nederland en Duitsland.
  In Nederland o.a. met de Rotterdamse Dansgroep, Het Hans Hof Ensemble en Dansgroep de Meekers. Van 2003 tot 2008 heeft ze de duetten van Arthur Rosenfeld en zijn vrouw Ana Teixodo artistiek begeleid.
  In Duitsland (Hamburg, Berlijn) deed zij talrijke dans en theaterproducties. Daar werkte ze onder meer met choreograaf Martin Stiefermann, MS Schrittmacher Berlin. Van 1995 tot en met 2008 danste ze in vele producties van choreograaf Jan Pusch. Zijn danssolo ‘Into the blue’ ging op wereldtournee en bracht haar o.a. door Rusland, India en Zuid Amerika.
  In Duitsland ontwikkelde ze zich ook als actrice. Zo acteerde ze in verschillende muziektheater producties van Opera Silens, regisseur Hans Jörg Kapp en speelde ze de Major Tom in de gelijknamige productie van Christian Wiehle. Verder werkte ze als actrice o.a. met Johannes Harneit en Theater Triebwerk.

  Met het ontstaan van Trippin Angels specialiseerde zij zich in het ontwerpen en maken van kostuums en besloot zich hiervoor om te scholen op Akademie Vogue in Amsterdam.
  Behalve voor Trippin Angels werkt ze als zelfstandig kostuumontwerper met uiteenlopende opdrachtgevers. Zo ontwikkelde ze de ‘ILTWT hosts’ voor Suzy Blok Julidans, 2010 tot en met 2013. Zij ontwierp en maakte het ‘Watermonster’ voor de film van kunstenaars Martin en Inge Riebeek. Zij maakte het ontwerp voor de kostuums voor de double bill van de choreografen Douglas Thorpe [GB] ‘Broken Language’ en Jo Strømgren [N] ‘The Islanders’ 2011.
  Voor Marc van Loon deed ze de kostuums van ‘Billy the Kid’ 2014 een samenwerking van Rotterdams Philharmonisch orkest met Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
  Voor Jan Pusch werkt ze inmiddels als vaste kostuumontwerper.
  Bij Staatstheater Braunschweig ontwierp zij voor hem o.a. de kostuums van zijn dansproducties ‘Hype’2013, Figure Out’ 2013, Festakt n.a.v. de Tag der Deutschen Einheit 2014 (uitgezonden door de ZDF) en ‘Welcome To Your World’ 2015 (genomineerd voor de Duitse theaterprijs ‘der Faust’).