Jean Louis Barning

  De Nederlandse choreograaf en performer Jean Louis Barning studeerde aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Na zijn opleiding in 1988 danste hij bij vele moderne dansgroepen uit Nederland, zoals onder meer: Leine & Roebana, Krisztina de Châtel, Conny Janssen, Piet Rogie en Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard. Buitenlandse tournees brachten hem naar o.a. Parijs, Toronto, Berlijn en New York.

  Vanaf 1994 begon hij naast zijn carrière als danser ook te choreograferen en maakte hij een aantal succesvolle stukken. Zo werd zijn werk ‘Ojala’ uitgekozen voor festivals in Milaan, Bassano, Florence, Londen (Aerowaves Festival) en Barcelona. Met het werk ‘Trium Virat’ werd hij finalist van het Internationaal Choreografen Concours Groningen 2000 en verder maakte hij in 2006 op uitnodiging van de Portugese groep CeDeCe het ballet ‘Olhos Fechados’. Ander eigen werk is onder meer ‘CLICKº5’ i.s.m. modeontwerper AZIZ, ‘Koper Groen Oranje Roest’, ‘Unanswered Question’ en ‘Kafavis’.

  Jean Louis Barning is een veel gevraagd choreograaf bij theater- en opera producties, zoals:
  ‘Curlew River’, uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomer Festival, ‘Les Troyens’, bij De Nederlandse Opera, ‘Les Indes Galantes’ en Fidelio i.s.m. het Orkest van de Achttiende Eeuw (dirigenten: Frans Brüggen en Kenneth Montgomery), ‘Thyeste’, wereldpremière in de Munt Opera te Brussel (regie: Gerardjan Rijnders), ‘Der Fliegende Holländer’ bij De Vlaamse Opera. De operaproductie ‘La Clemenza di Tito’ van het Orkest van de Achtiende Eeuw werd uitgeroepen tot Opera van het jaar 2017 (regie: Jeroen Lopes Cardozo) en voor het Ro Theater choreografeerde hij het theaterstuk  ‘De zere neus van Bergerac’.

  Ook maakte hij choreografieën voor de Musicals ‘The Magical Rhythms of Ireland’ in Koninklijk Theater Carré en ‘The Magical Rhythms of Ireland 2 “st.Patrick’s Day”.

  Jean Louis Barning was resident director van de musical ‘The Wiz’, Stage Entertainment 2006/2007.

  Recentelijk krijgt hij steeds meer opdrachten voor regie-werkzaamheden. Zo regisseerde hij een groot aantal events van AZIZ (www.aziz.nl) onder andere voor de ” 400 Henry Hudson Celebration” in New York, in aanwezigheid van kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima en Bill en Hillary Clinton. In 2010 heeft hij een grootschalig muziektheater project de Die Schöpfung van Haydn geregisseerd.

  Jean Louis Barning is één van de drie Creative Directors van Trippin Angels. Bij hen heeft hij een plek gevonden waar hij al zijn gevoel voor theater, dans en esthethiek in kwijt kan.

  Met Trippin Angels heeft hij de afgelopen jaren meer dan 200 verschillende performances/acts gecreëerd.