Jean Louis Barning

  Jean Louis Barning studeerde aan de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.
  Na zijn opleiding Klassieke Theaterdans die hij in 1988 heeft afgerond, danste hij bij vele moderne dansgroepen uit Nederland, zoals: Leine & Roebana, Krisztina de Châtel, Conny Janssen en Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard.
  Buitenlandse tournees brachten hem naar o.a. Parijs, Toronto, Berlijn en New York.

  Vanaf 1994 begon hij naast zijn carrière als danser ook te choreograferen en maakte hij een aantal succesvolle stukken. Zo werd zijn werk OJALA uitgekozen voor festivals in Milaan, Bassano, Florence, Londen Aerowaves Festival en Barcelona. Met de choreografieTRIUM VIRAT werd hij finalist van het Internationaal Choreografen Concours Groningen en verder maakte hij op uitnodiging van de Portugese groep CeDeCe het ballet OLHOS FECHADOS. Ander eigen werk is ondermeer, KOPER GROEN ORANJE ROEST, UNANSWERED QUESTION, KAFAVIS en CLICKº5 i.s.m. modeontwerper AZIZ.

  Jean Louis Barning is een veel gevraagd choreograaf bij theater- en opera producties. Zo maakte hij choreografieën voor de opera’s CURLEW RIVER uitgevoerd tijdens het Zeeland Nazomer Festival, THYESTE wereldpremière in de Munt Opera te Brussel in een regie van Gerardjan Rijnders, DER FLIEGENDE HOLLÄNDER bij de Vlaamse Opera. Bij Orkest van de 18e Eeuw heeft hij choreografieën gemaakt voor de opera’s LES INDES GALANTES, FIDELIO, DON GIOVANNI en LA CLEMENZA DI TITO. Deze laatste productie is uitgeroepen tot opera van het jaar 2017. Ook heeft hij de choreografieën gemaakt voor de theatervoorstelling DE ZERE NEUS VAN BERGERAC van het Ro Theater.
  Zijn choreografiewerk leidde hem ook tot verschillende uitstappen als regisseur. Zo was hij onder andere resident director van de musical THE WIZZ bij Stage Entertainment.

  Jean Louis Barning is medeoprichter en creative director van performance groep Trippin Angels. Bij hen heeft hij een plek gecreëerd waar hij al zijn gevoel voor theater, dans en esthethiek kwijt kan.